Skolpolitik

Idag var det Debatt på tv och mina föräldrar satt bänkade, när vi sedan åt kvällsmat så sitter pappa och allmänt hatar Lars Ohly (gråt inte Martha!). Jag frågar varför han stör sig så mycket på honom och han säger att det b.la är för att lasse klagade så mycket på skolministern.
Pappas försvar till skolministern lät ungefär såhär "Men vadå? Har inte du märkt någon skillnad på de här tre åren? I alla fall ska de ju genomföra det här med de nya betygen och special utbildningarna snart. Det tar ju ett tag att göra sånna här förändringar.."

No shit? Ska de göra det snart? Smart i så fall att genomföra något nytt och enligt mig ganska tvivelaktigt precis innan de försvinner (för let's face it, de kommer inte att bli omvalda), för på så vis slipper de ju ta konsekvenserna av sitt otroligt korkade handlande. Och seriöst, om man sitter i fyra år så kanske man borde ta tag i saker som man lovat innan man är inne på sista året om det nu tar så lång tid att genomföra, vore jag politiker skulle jag börja jobba på vad jag ville genomföra måndagen efter att jag vunnit valet.
Jag förstår faktiskt inte varför de envisas med att vilja betygsätta barn tidigare? Räcker det inte med skriftliga omdömen? Måste barnen få börja med hela konkurrens och jämföringar ännu tidigare?

Pappa stör sig även på att man jämnar ut skolan och att det är fel att det inte finns special klasser för de som är smartare än andra. Han tycker inte att det är nödvändigt för alla att läsa samma ämnen i grundskolan eftersom vissa inte tycker om att plugga och att de helt enkelt ska få en praktiskt utbildning från början då istället.

Det skulle göra att det skulle vara grymt svårt att sätta betyg på barnen (och nyss var de ju så förtjusta i betyg), i så fall skulle man behöva sätta ut hur mycket varje ämne var värt och därifrån räkna ut hur mycket poäng man får och vilka utbildningar man kan välja, och då måste skolan bestämma sig för att favorisera vissa ämnen.
Och bara för att man inte är så bra på att plugga i grundskolan så borde ju inte det behöva betyda att man aldrig kan bli ingengör i framtiden.

Det är sent så jag ska inte skriva mer nu, men låt oss bara säga att jag är irreterad. Och att jag trots detta älskar min pappa väldigt mycket.

Puss/Bea

vinter vs vår

jag vill ha vår och sommar. jag vill kunna vara ute hela nätterna utan att behöva ha jacka.
jag vill kunna känna lite värme, riktig värme från solen och inte värme i form av filtar eller element.
jag vill kunna göra vad jag vill utan att behöva tänka på skolan eller någonting annat.
jag vill kunna ha tygskor och jeansjacka. jag vill kunna gå ut utan att frysa.
jag vill se gräs och höra fågelkvitter. jag tycker det räcker med kyla nu!

nu ska jag läsa lite björn ranelid och försöka glömma bort att det är kallt och snö.
tänk om det skulle vara vår när man vaknar imorgon. hur underbart skulle inte det vara? / Anna




fjäskare

ett litet tips. tro det eller ej men det finns faktiskt folk som fjäskar för mig.
gör aldrig det för jag ser igenom det och kommer att ogilla dig för all framtid.
idag har jag och matilda konstaterat att lars ohly är en riktig man och jag och bea har gråtit till snabba cash.
det har varit en riktigt bra dag / Anna


Ev. förbjuda burka i Sverige

Istället för att säga att kvinnor i Sverige inte ska använda burka tycker jag att vi istället kan upplysa att det inte är tvång här, att de inte kommer att straffas om de inte använder det. De som använder burka i sverige ska göra det för det är vad de känner sig bekväma .

Visst är det förtryckande om kvinnor inte får visa sig för vem de vill, men hur förtryckande är det inte att tvinga kvinnor att visa sig om de aldrig tidigare gjort det. Jag tror inte att de kommer att känna ”FRIHET!!” utan jag tror att de kommer att tycka att det är obehagligt. Däremot tycker jag inte att barn som uppfostrats i sverige ska börja använda burka om de tidigare inte gjort det.

Mina föräldrar menar på att kvinnor i burkor skrämmer barn, men iså fall är det de vuxna som med sin osäkerhet har gett rädsla till barnen. Sverige kommer aldrig att sluta vara främmande fientliga om vi inte uppfostrar våra barn så att de inser att människor får klä sig hur man vill i Sverige. Det finns inget läskigt med burkor, så varför försöka skydda barnen från det?

Bara för att det var lag under talibanernas tid i Afganistan att bära burka betyder det inte att alla som använder burka nu är talibaner eller terrorister. Obildade fjantar.

Seriöst, hur kan det vara mina föräldrar som uppfostrat mig? Jag menar, jag har ju vettiga åsikter och är cool :O


apotek

regeringen gör mig galen! nu ska helt plötsligt alla apotek privatiseras!?!?!?!
läkarna verkar inte ha koll, jag har absolut ingen koll på hur jag ska göra när jag ska hämta ut medicin,
kommer jag fortfarande få rabatt? funkar allt som det ska? varför inte bara låta allt vara som det alltid har varit, jo jag ska säga varför. det börjar nog brinna lite i knutarna för den blå alliansen. förhoppningsvis så blir ni nedröstade i nästa val och då kan ni inte privatisera apoteken så att privatpersoner kan sitta och götta sig i att folk behöver tabletter. så nu måste ni göra något drastiskt så ni hinner göra världen lite sämre innan ni lämnar över den till de röda ELLER? förstår inte vad som är vitsen med det här. mmmm / anna


kalle anka och hans vänner....om han har några

nu när bea skrev om julskinka så kom jag på vad jag glömt klaga på under juletiden.
kalle anka och hans vänner! så sjuuuuuukt överskattat, jag hatar verkligen att de sänder det.
när klockan blir tre och alla på facebook skriver att de ska kolla på kalle anka så går jag och lägger mig och hoppas på att kunna sova en timma så jag sedan är en timma närmare julklapparna. hatar verkligen kalle anka och hans vänner. samma sak varje år och det är inte en tillräcklig orsak att det är tradition för det blir ju inte direkt bättre för det. sen i slutet ska dom ha med någon ny skitfilm som ingen har sett och har ingenting gemensamt med det andra så är man bara helt besviken efteråt. nej, två program behöver jag sen klarar jag mig
carl-bertil johnssons julafton och svensson, svensson. visst det är också samma sak varje år men det har ju någon slags innebörd och handlar inte om en mus en struts och en anka som är på en husvagn (vad är janne-långben föresten, är han en hund? han ser ju ut som en struts) NAE tur att de har börjat sända svensson, svensson på julafton igen minns 2005 när några stolpskott hade bestämmt sig för att sända det dagen innan julafton, det hela slutade med att jag satt förtvivlad på mitt rum och grät. det är faktiskt sant.
ni vet nog att jag verkligen älskar svt och som bea en gång sa så är jag anledningen till att svt har tittare och inte går i konkurs, men snälla svt bojkotta kalle-anka är ju faktiskt inte roligt längre när arne waise inte är där heller./ Anna

djurplågeri

Jag fattar verkligen inte grejen med djurplågeri? Varför envisas människor med att vara elaka mot djur?
Jag äter kött, bär djurskinn-päls så troligen kommer ni tycka att jag är en jävla hycklare, men saken är att jag förstår att vi föder upp djur för att sedan äta upp dem och ta deras päls(de skulle gjort exakt samma sak med oss om de kunde och om vi smakade bra/var varma), det jag inte förstår är varför folk envisas med att inte låta djuren leva vettigt medan de fortfarande lever.
Varför måste man dra av fjärdrarna från de livrädda och misshandlade fåglarna medans de fortfarande lever? Varför måste djuren bo så otroligt trångt? Varför får de ingen vettig mat? Räcker det inte med att vi ändå är förjävliga människor som dödar dem för vår egen egoism, måste vi vara elaka mot dem?

Ska jag behöva starta ett eget slakteri bara för att vara säker på att djuren har det bra frams till den sekunden de dör? Finns det ingen vettig organisation som kan kontrollera slakterierna?
Jag betalar gärna mer för att få äta kyckling som inte haft det ett helvete på 1 kvcm eller en gris som själv fått ordentlig mat.

Sekunden jag lär mig att leva utan julskinka ska jag bli vegetarian.


timida människor

jag har hela mitt liv stört mig jätte mycket på timida människor.
de finns överallt och visst, de rår nog inte för att de är temida och så men snälla nån!
oftast är det tjejer i tonåren som tror sig ha någon slags stil och vågar stå emot andra samtidigt som dom går med en ful osäker hållning och vågar inte titta på folk. istället för att skaffa en ful stil kan ni väl försöka gå med lite råg i ryggen och inte se ut som magsjuka tanter! har alltid stört mig på det här, ända sedan dagis då det alltid fanns några tjejer som aldrig vågade säga någonting, när det väl sa något så hörde man ett litet svagt pip.
KOM IGEN! det är ju faktiskt inte så konstigt att männen dominerar i den här världen när de flesta tjejer sitter och piper. ta i lite, vi har ju rösten till att höras. dagens inlägg passar faktiskt ganska bra med en jätte bra låt så lyssna på den! / Anna


ÖSGÖTATRAFIKEN ÄR SÄMST!

alltså östötatrafiken måste hata mig lika mycket som jag hatar dom!
på en vecka har bussar uteblivit och varit jätte försenade TRE GÅNGER!
detta har nu lett till att jag är förkyld för jag har fått stå ute i ett kallt vinter väder för att bussen inte kommer.
nu tycker jag det är dags att vi alla bojkottar östgötatrafiken. när man kan börja cykla igen då gör jag det!
ÅHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH! jag blir så arg, det får inte gå till på det här sättet / Anna

debatt

Kollar på debatt. Dom snackar om att det i princip bara var killar som blev nominerade och var vinnare i p3guld galan. Det är ju så sant det dom säger att det är svårt för tjejer att ta sig fram i typ alla brancher.
Gillar inte riktigt debatt heller. Programledaren bara avryter alla och låter dom inte svara på de frågor hon ställer! / Anna

"Hej jag är 30+ och stöter på småflickor"

Usch jag är så förbannat trött på idioterna som finns på varenda jävla community!
Varenda gång jag loggar in på nån sida så har jag alltid fått minst ett meddelande från nån snubbe som kör med
"Hej sötiz, vad händer da? Får jag lägga till dig på msn, så kan du få camma för mig". No shit? Får jag camma för dig? Vilken jävla ära! Men det där är väldigt oskyldigt mot vad jag brukar få, oftast står det
"Jag kanske är lite äldre än du, men jag har erfarenhet och en stor ...".
och ibland står det (OBS! Varning för känsliga läsare)
"Vad sägs om att få besök...öppna dörren... Gå rakt in i köket...lägga dig på rygg på köksbordet och känna hur byxor/kjol/trosor glider av och hur en varm mun ger dig en blöt tungkyss över din redan lite våta... Bli ömt fingrad och slickad till en skön krampig orgasm... ?"

Samtliga som skriver sånna här grejer till mig är över 30, oftast även över 40-50. Tillräckligt gamla för att ha barn i min egen ålder. Jag är så fruktansvärt äcklad! På flera sajter har jag fått lägga till en rad eller två
"Avböjer vänligt men bestämt de över 30 att skriva eftersom jag redan har föräldrar och inte har behov av att få läskiga mardrömmar."

Vad tror de ska hända? Att jag helt plötsligt ska känna "Nemen, jag tror faktiskt att jag vill camma inför nån jag inte känner, kanske ta av mig lite kläder också?" eller "Ja! En man med medelålderskris! Jackpot!".
Usch, jag hatar folk. Jag undrar vad det är för människor som håller på så egentligen? Jag menar, visserligen är jag över 15 så det är inte pedofili längre, men folk skrev så långt innan jag fyllde 15. Är det så jävla motbjudande för dem att hitta en kvinna i sin egen ålder? Eller föddes de utan stolthet och hjärna?

Puss&Kram / Bea

ÖSTGÖTATRAFIKEN

Östgötatrafiken är sämst! Igår när jag skulle in till stan kom inte bussen.
Man blir typ inte ens förvånad längre....men åh vad arg jag var när jag stod där i kylan och snön i tjugo minuter.
Tur att bussarna ändå går var 20:e minut. /Anna

roast på berns

jag hatar hatar hatar verkligen roast på berns. programet går ut på att alla ska mobba/trakasera en personer under en timme eller hur långt detta skit program nu är. kanal5 är ju bara en stor koskit! dubbelmoral så det skriker om det. reklam om hur man ska försöka kämpa mot mobbning, sen sänder de program som endast handlar om att trakasera folk, att rösta ut folk och att ständingt hitta en syndabock.
ibland kommer det en reklam för tex rädda barnen. man får se barn som har det jätte dåligt och jag sitter alltid tårögd när de reklamerna kommer. men direkt efter så visar de hur vi som har överflöd med mat och pengar MÅSTE köpa en ny rakhyvel för att det här är verkligen världens bästa rakhyvel. så får man se på reklamen hur snygg och populär och smal man blir om man använder den här rakhyveln. rakhyveln är precis likadan som den du har och du kan lägga pengarna på de fattiga barnen, tyvärr så gör folk inte det.
men att de som ställer upp på roast på berns inte fattar att ungdomar i högstadieåldern ser upp till dem och gör därför som dom gör. visst, det är inte den enda orsaken till mobbning men jag tror att det är en stor orsak. jag hatar roast på berns och jag hatar kanal5! / Anna


väst vs världen

Idag skulle vi välja låt i ensemblen och jag måste klaga lite på det.
Jag lägger ut Hanna från Arlöv, skit bra låt som blir utskrattad!
Alla röstar på någon amerikans skit låt som låter som allt annar som spelas på våra konserter.
Det var väl inget fel på låten men allt måste faktiskt inte låta likadant hela tiden!
Så jag sa att jag tyckte vi skulle satsa på något annorlunda och trots att jag är jätte jobbig så lyckades jag nog
lite i alla fall. Till slut valde vi När vindarna viskar mitt namn. Så lite annorlunda blev det.
Jag vädjar till alla som läser detta, stå emot det amerikanska och det typiskt västerländska! Visst det behöver inte vara dåligt men det blir ju för mycket av det. Det måste ju vara lite LAGOM av det liksom. / Anna

sen vill jag bara göra lite smygreklam om att jag har en egen blogg som jag skriver lite i ibland och den får man läsa om man vill och så. men bara om man vill www.annajaksic.blogg.se

Jesus Camp

Idag kollade vi på "Jesus Camp" på religionen. Jag mådde så dåligt. I början blev jag riktigt illamående.
Sen blandades den känslan med ilska. Jag blev så sjukt äcklad av vad vissa gör i religionens namn.
En tioårig kille sa att han blev kristen när han var fem år han ville "få ut mer av livet". Tänker en femåring så?
Ja, en hjärntvättad femåring. Jag ville bara gå in i TV-skärmen och rädda alla barnen. Plocka ut dem en och en och krama om dom och säga att ni ska aldrig mer behöva vara med om detta. Men det hemska är att det inte går.
Hemsk men ändå givande dokumentär. Lägger ut några klipp på den som jag hittade på youtube.
Men jag måste faktiskt varna, man mår illa och blir rädd. / Anna

Rädda människor

Det här är ett jäkligt stort ämne så jag kan inte ta alla delar på en och samma gång.

Rädda människor del 1 : Länder som slutar på -an

Jag tycker att det är så pinsamt och löjligt för folks rädsla mot mellanöstern,
som att alla därifrån skulle vara terrorister och tycka om att stena kvinnor hit och dit.
Som att alla bor i ruckel, är asfattiga och att det samtidigt skulle vara något att förakta.
Jag har en brevvän ifrån Pakistan, Farhan heter han och är snart 20 år, han är precis klar med sina studier och har nyligen flyttat till Storbrittanien. Han är väldigt snäll, nyfiken, rolig och i överhuvudtaget en jättebra människa.
När jag fick mitt första brev ifrån honom var det inte direkt jättepopulärt här hemma, mamma undrade varför jag var tvungen att skaffa mig en brevvän ifrån Pakistan, det kanske är farligt, han kanske är terrorist/känner någon terrorist, han kanske vill gifta sig med mig och misshandla mig. Sånna saker. Det är egentligen väldigt komiskt, men ännu mer sorgligt.
Jag skulle vilja att tv visade en mer sund bild av östsidan. Jag förstår/vill att de ska visa krigsområden så att människor inser vad som händer, men de länder som faktiskt inte är i krig borde inte behöva dras under samma kam för det hindrar deras turism och näringsliv.
Fy.

(Sen håller jag inte med om allt i Pakistan och påstår inte att det är världens bästa land, men rädslan som finns för samtliga länder som slutar på -an är pinsam.
Men jag kommer att skriva mer om mina åsikter om Pakistans information/brist på information till ungdomar någon annan dag)

Puss/Bea

Jag beklagar sorgen

Vi kände inte varandra så väl, vi skymtade bara varandra som hastigast och bytte några ord. Men du fanns alltid där och det var betryggande, nu är vår värld helt upp och ner.
Hur kommer världen att se ut utan dig? Hur kommer dina vänner och kollegor att gå vidare?
Kanske kommer de att tänka sig för i framtiden för att slippa lida som du gjorde.
Du finns alltid i mina tankar! /Beatrice



RIP. Linnéas Tand . RIP

fjortisar

Fronter fungerar fortfarande inte!!!!!
Jag är så trött på alla de som blev fjortisar när man slutade högstadiet.
Då de flesta har haft sin fjortisperiod och börjar bli mer och mer vuxen.
Då ska endel bli super fjortisar?!?!?! Jag bryr mig faktiskt inte om att folk har gått upp klockan fyra på eftermiddagen, gått och lagt sig sju på morgonen, är bakis eller har druckit fyra glas vin och tre burkar öl.
Jag bryr mig inte och tycker inte ni är ett dugg coola för det, snarare omogna som tycker det är coolt, för det är det inte på något sätt. Så sluta statusuppdatera massa trams hela tiden. Det var seriöst inte ens coolt när vi var 13 år, snälla väx upp! / Anna

Lars Ohly

TACK LARS OHLY! Behöver inte säga så mycket mer. En av de få svenska politiker som inser att USA försöker få fred genom bombningar.




R.I.P

Det kom nog som en chock för oss alla. Vi som alltid tyckt att du varit så stark.
På nyår var vi glada och firade in ett nytt decenium i Kisa.
Som Hille sa "Vi skriver historia nu!" och det gjorde vi verkligen.
Allt var bra då och jag vet inte om du redan var påväg bort från oss då.
Jag tror vi alla är lika chockade och sorgen spred sig snabbt över delar av våran och din klass.
Det känns konstigt att vi nu ska leva ett liv utan dig, att du inte ska finnas här för oss längre.
Jag tror det är värst för de som stod dig närmast.
Du hade en stor passion för mat och mådde dåligt av för mycket socker. Men du åt godis i alla fall, för våran skull!
Du gjorde allt för oss och vi hann inte säga hej då.
När nyheten kom till oss i matsalen idag tror jag vi alla tänkte efter lite.
R.I.P Linneas tand!


god jul

Jag tänkte sprida lite glädje på bloggen och inte klaga idag!
För det här är den dagen på året som jag inte har någon tillåtelse som helst att klaga på någonting.
Det här är den dagen på året då alla andra med en klump i magen tvingas tillbaks till skolan medans min mage fylls med god julmat och massa kakor och godis! Det här är en av årets mest underbara dagar och det är...JULDAGEN! Så underbart. Så nu ska jag inte slösa mer tid på att blogga utan jag ska njuta till max av hela dagen! Just nu försöker jag bli mentalt hungrig så jag ska orka med all mat som jag vill äta.
God Jul, Hristos Se Rodi!!!!!!! / Anna

dåliga barnfilmer!!!!

Har suttit och kollat på "Ringaren i NotreDame", det kan man kalla för riktig film! Jag gråter, sjunger med och det finns ett budskap: "Döm inte hunden efter håren". Jag menar, vafan är det för skit barnen kollar på nu för tiden egentligen? Ok, all respekt till Svampbob, men resten är ju bara skit, typ Winx, tjejer med midjor smala som tändstickor och minimala kläder, fyyyyy!!

Seriöst, "God help the outcast" får fan mig att tjuta som en liten flicka, det är lite illa, jag skäms nu.

Men puss på er!

Björn Ranelid

Jag satt förut idag och umgick med min bästa vän svt play!
Kollade på stjärnorna på slottet. Innan jag såg avsnitt nr 2 så tyckte jag lite sådär om Björn Ranelid.
Tycker han pratar lite för mycket och visst det är väl som Kjell Bergkvist säger att om man lyssnar så förstår man. Men tänk vad han har varit med om, vilken människa!
Han har alltså i 60 år blivit mobbad konstant i princip! Helt sinnessjukt!!!!!
Hans ena son har också blivit totalmobbad för att hans pappa har haft fel på sin läpp och tinnitus sedan han var fem år. Jag tror att alla som såg stjärnorna på slottet tänkte efter. Jag har tänkt mycket på det här med mobbning. Man tror ju ofta att sånt tillhör en lägre ålder. Men barnen tar ju bara efter de vuxna? Under 90-talet då jag var liten så kryllade det av dokusåpor och det har bara blivit fler av dem. I dessa dokusåpor får vi lära oss att man ska bilda pakter, rösta ut folk, mobba de som inte är tillräckligt starka. Kvällstidningarna, TV och radio slänger varje dag ur sin kränkande kommentarer om folk. Det finns rakt där framför våra ögon men ingen bryr sig om det. Det är klart att barnen tar efter de vuxna. Hur mycket vi än säger till barnen att det är fel att mobbas och frysa ut så lyssnar de inte på vuxna utan tar efter beteende istället. Jag var verkligen helt chockad efter programmet. Att det kan ha gått så här långt utan att någon har reagerat. INGEN har reagerat på denna öppna mobbing rakt framför våra ögon. Jag tror Björn Ranelid är en av de personer jag är mest imponerad av i hela världen, visst han pratar mycket och ibland är det för mig lite osammanhängande. Men han är ju för smart för alla oss andra. Vilken människa! Jag har inga ord för att ge honom all den beröm han förtjänar. Och Linda Skugge...ja jag har inte ord för vilken idiot det är heller eftersom jag inte använder mig av svordomar eller könsord. Björn Ranelid är bra! / Anna

ackord

Något av det mest irriterande är när man är inne på internetsidor där man kan hitta tabbar och ackord till låtar.
Så kan vem som helst lägga ut ackorden och det händer ofta att man inte fattar hur personen har tänkt överhuvudtaget. Ackorden står helt fel och det är dur ackord där det ska vara moll och det är helt galet!
Sånt gör mig så fruktansvärt frustrerad, sen blir jag ännu mer frustrerad när jag ska försöka finna ord och uttrycka mig bra när jag skriver och så blir jag samtidigt frustrerad på dom som läser det här och som kommer försvara de som skriver ut ackord. "Ja men det är väl inte deras fel?" Nehe, vems fel är det då? Är det mitt fel att jag inte har lärt dom hur ackorden ska vara. NEJ det är det inte, det är deras fel. Lägg inte in massa dåliga låtar eller bra låtar med dålig harmonisering! USCHALE! / Anna

EU och mobbning

EU påminner mig om min barndom. Jag bor i ett område med många barnfamiljer och på min gata fanns det och finns det än idag många i min ålder. Jag vet inte riktigt hur det kom sig att jag var den enda som inte fick vara med på samma villkor som alla andra. Ofta när jag frågade om folk ville leka så fick jag svaret "Vi kan leka imorgon" och nästa dag fick man samma svar. Men när jag väl fick vara med och leka så fick ju inte jag ha någon huvudroll eller spela prinsessa. Dom andra barnen var borttappade barn som egentligen var prinsessor. När vi hade kräftskiva och uppträdde fick jag en sommar plötsligt vara med! Jag fick hjälpa till och sälja kakor, men jag fick inte lika stor del av pengarna som vi tjänade som alla andra. Det var konstigt för det var ju inte mobbning, de brukade inte ofta säga dumma saker. Eller det hände väl ibland att dom skrattade när jag skulle åka till Serbien och sa att jag kanske skulle komma hem på en bår. I alla fall så känns det exakt likadant med EU.
Det sitter några gubbar och gummor som bestämmer vilka länder som platsar in i våran perfekta wannabeUSA EU. Jag är landet som inte riktigt fick vara med för att jag inte var exakt som dom andra och tjejerna på min gata är det perfekta EU som var exakt som perfekta tjejer skulle vara på den tiden. Man skulle ha alla Spice Girls cd:s, helst blondt hår och vara super perfekt. Det passade inte in att säga vad man tyckte och att säga ifrån. Jag brukar tänka att felet kanske låg hos mig, jag var ganska vild som liten. Jag var också ärlig och sa vad jag tyckte även om det inte var vad alla ville höra. Visst, det hände att jag bar mig illa åt och hamnade i väldigt små slagsmål med de andra. Barn är ju så dumma mot varandra. Men jag tycker vi alla ska bojkotta EU.
Jag vill i alla fall inte ha något halvtaskigt wannabeUSA Europa. Detta kommer ju sluta med en gemensam flagga och EU kommer ju bli ett land?!?!?!?! Det personliga och kulturella med alla länder kommer sakta men säkert tyna bort. Det kommer ju inte vara spännande att resa för att är ett land? Nejnejnej! Stoppa mobbning, dvs EU!

ÖSTGÖTATRAFIKEN

ÖSTGÖTATRAFIKEN!!!!!!
Jag och Johanna var snälla mot alla och offrade oss med att ta bussen för att alla inte fick plats i bilen till stan.
Matilda skjutsar ner oss till Kisa station och det står att tåget 12.49 är inställt och ersätts med en ersättningsbuss.
Så Matilda åker hem och jag och Johanna väntar.....och väntar....Efter en typ en kvart ringer jag östgötatrafiken och frågar om den där bussen ska komma snart. Pratar med någon som uppenbarligen inte borde jobba på kundservicen för han säger till mig att det ska inte gå något tåg vid 12.49 då säger jag att jo det ska det.
Så frågar han om jag vet att det är röd dag. Bara för att jag ringer kundtjänst så är jag inte dum i huvudet.
Sen säger han att det inte går någon buss 12.49. Nej jag vet säger jag, det är en ersättningsbuss för tåget.
Det kommer en buss och jag säger att bussen antagligen kommer nu. När vi går fram så ska den bussen till Kalmar. Så vi ställer oss och väntar igen. När det har gått 40 min så är det någon annan som ringt Östgötatrafiken och dom säger att en buss kommer snart. Den är 40 min försenad och nu hade vi ju väntat i 40 minuter så det skulle komma när som helst. Vid det här laget var våra fötter isklumpar och man kunde inte känna varken fötter eller händer. När det gått ungefär en timme så berättar samma person som sa att bussen skulle komma att det kommer en taxi som hämtar upp oss. Östgötatrafiken hade också sagt till honom att det åkt förbi en ersättningsbuss på andra sidan stationen. Varför skulle den göra det? Bussar hämtar väl upp folk på busshållplatsen. Vilket lögn! Men vi börjar fyllas av hopp, vi ska ju få åka taxi! Men då kommer det fram en tjej och säger att taxin kommer ta en timme innan den kommer hit så vi måste ta nästa buss som går om en timme, klockan tre!!!!!! Vi ringer Matilda och åker hem till henne lite snabbt och värmer oss med te och fika. Då hade vi väntat ute i kylan i ungefär en timme och en kvart. Sen tar vi bussen klockan tre. Kommer hem ungefär tre timmar senare än planerat. Det här är det sämsta jag någonsin har varit med om. Hade jag något litet förtroemde för Östgötatrafiken så är det defenetivt helt borta nu. Nu tycker jag vi alla ska börja bojkotta Östgötatrafiken eller säga ifrån! Jag slapp betala på vägen hem för det var någon konstigt med kortläsaren men Johanna fick betala och hon SKA HA ERSÄTTNING! Det blir nästan en dagens ris i Corren av det här. Jag är riktigt irriterad! Uschale mig alltså....sen har de mage att ljuga när man har väntat en timme. Skaffa ett nytt jobb om du inte kan sköta det du har. Gott nytt år! / Anna


RSS 2.0