Rockmusik och tjejer

Ikväll kom jag att tänka på något irriterande, Alexander har varit på "rock"konsert (väldigt många olika genrer som kommer förekomma i det här inlägget så jag sammanfattar alla till rockmusik) och han kände att han inte passade in bland alla emopojkar och tjejer som bara vill få killar.
Jag förstår på direkten vad han menar, jag stör också ihjäl mig på dem.
Sen kommer jag på mig själv! 
Varför antar man att tjejerna på rockkonserter är där för att killar ska tycka att dem är häftiga? Att tjejer inte alls gillar rockmusik på riktigt? Några är säkert där pågrund av det, absolut, men det är säkert likamånga killar som är där bara för att passa in med sina kompisar.
 
Jag kommer ihåg när jag själv skulle gå på min första konsert på Skylten, jag ville egentligen åka till Globen och kolla på Papa Roach, men det fick jag inte för mamma. Jag var 13 år, och tidigare hade jag bara varit på Westlife konserter för det var vad mina kompisar tyckte att jag skulle lyssna på, men nu hade jag hittat något som var mitt, som jag tyckte om och mådde bra av, och jag ville uppleva det live.
Min första "rockkonsert" var Morifade/ Evergrey på skylten och jag visste att jag hade hittat hem, även fast jag kände mig väldigt utstirrad av resten av publiken där det inte fanns en tjej till under 40.
När jag "kom ut" med att jag lyssnade på rock i skolan blev det en väldigt stor grej, varken elever eller lärare trodde på mig, utan jag fick "Jasså du? Det tror du att du gör?" kommentarer. De "riktiga" rockkillarna la till mig på msn för att förhöra mig om vilka genrer jag lyssnade på, och vilka skivor jag hade hemma, och överensstämde de inte exakt med varandra skrattade dem åt mig och sa att jag bara låtsades för att jag ville vara speciell "haha, du sa att du lyssnar på black metal, men det där är ju ett deathmetal band, du borde verkligen läsa på lite mer innan du kallar dig hårdrockare".
Varför måste du godkänna vad jag gillar för musik?
Varför skulle inte en tjej kunna gilla rock?
 
Bara något jag tänkte på såhär en lördagskväll vid en minut över tolv.
Här är en bild från back in the days!/ Bea

RSS 2.0