victoria och daniel

Det som jag aldrig anade skulle ske har nu skett. Jag är HELT såld på Daniel och Victoria, dom är sååå söta tillsammans. Följde dom hela dagen på svt och jag sitter och kollar på repriser och gråter och larvar mig.
Känner mig som världens sämsa vänstertjej MEN jag tycker som Daniel sa i sitt tal att kärleken är störst, och den går faktiskt före all form av politik. Så grattis Victoria och Daniel! / Anna

Mina favoriter från helgen!


en låååångt inlägg

Nej då var det kanske dags att skriva lite här igen. Jag har haft någon slags panikkänsla för att skriva för att jag skulle förknippa det här med gymnasiet och sen bli sentimental kanske men det går nog bra.
Tänkte bara skriva lite allmänt om några saker som har stört mig såhär på sommarlovet och kanske lite innan också.

- "Dagens man" ett TV-program som kommer att gå i tv4+ tror jag. Bara det att det går i tv4+ säger ju att det är en fruktansvärd b-produktion. Som jag har förstått det av reklamen så kommer det vara en man varje dag som massa kvinnor ska kommentera och jag vet inte vad dom ska göra. Detta är helt sjukt! Dom tror att alla ska tycka om programmet för att det har blivit så viktigt med jämställdhet och de försökte göra bra reklam genom att säga "detta är programmet där kvinnorna bestämmer". Men detta är ju hur mansförnedrande som helst. Det man hörde att de kvinnor som skulle bedömma männen sa i reklamen är inte acceptabelt! Bara för att många vill ha ett jämställt samhälle kan man inte klanka ner på männen.

Så då kommer jag genast in på det andra jag tänkt på. Nämligen de två grupper som förstör för alla feminister.
1. De som inte har ett problem med att det finns orättvisheter mellan de olika könen fast det ser det rakt framför näsan varje dag!
2. De som kallas sig feminister men som inte verkar tycka att män ska ha samma rättigheter som kvinnor.
När jag var i trädgårdsföreningen och firade 1:a maj så var det en feministkör som sjöng där. Jätte bra och intressanta texter. Efteråt säger de att de är en feministkör och att man jätte gärna får gå med men det är bara kvinnor som får gå med. Signalerar då inte det att män inte kan vara feminister? Jag tycker det är helt absurt att män inte kan vara med i en feminist kör när feminism handlar om att alla ska ha lika rättigheter. Det är klart att många män inte vill kalla sig feminister när fel personer missbrukar ordet och får det att låta som någonting bara kvinnor kan vara.

Sen har jag en liten till sak att klaga på och det är Nour El-Refai. Jag tror att jag tidigare skrivit om henne i bloggen hur jag beundrar henne för att ha tagit sig så långt som kvinlig komiker, för det är inte lätt.
Men nu har jag tappat allt förtroende för henne. Hon som själv berättade i sommarpratarna om hur hon blivit brutalt mobbad ställer upp i "roast på bearns". Programmet som höjer mobbningen i skolorna med 20% eller mer. Det enda hon kan skämta om nu för tiden (som alla andra kvinnliga komiker) är bara sexuellt. Snälla kom med något nytt? Kvinnor har mer att säga! Sen säger hon i en intevju med Henrik Shyffert att vägen till att ta fram fler kvinnor i humorbranshen är att männen ska skratta åt dom fast dom inte är roliga, för det gör tydligen vi kvinnor åt männen enligt henne. VA? Snacka om att hon bara rätt ut talar för alla kvinnor när knappt någon vettig människa kan tycka så. Jag skrattar aldrig åt någonting jag inte tycker är roligt och jag vill absolut inte att någon ska låtsasskratta åt mig bara för att jag är kvinna. Det är väl verkligen att sätta mig själv i en lägre position.

Annars hoppas jag alla därute har en bra sommar! Puss / Anna

Kärlekskrav

Jag blir så fruktansvärt trött på att det nästintill är oacceptabelt att inte vilja ha en partner/ inte bry sig om sitt kärleksliv. Överallt står det om kärlekspar och hur det går för dem, vad de gör rätt och fel. Och ÖVERALLT står det om hur just DU ska hitta "den rätta"! "Test: så blir du bättre i sängen" "Så dejtar du bäst i sommar" "Killpanelen svarar ; så föredrar vi våra tjejer.". VEM FAN BRYR SIG? Är det verkligen så att man inte är någon tills man har någon annan ? Och även om man har någon så räcker det inte, då ska man förändra den personen till en intelligent och känslig man med djupa ögon som älskar att laga mat. Och sig själv till något annat, förslagsvis en söt fotbollsgillande porrstjärna som är snygg osminkad. Men verkligheten ser inte ut så, förstår inte media det?

Verkligheten är sådan att kär kan man bli i vem som helst, när som helst. Även om de är finniga, otränade och inte kan kamasutra så kan man faktiskt bli kär i dem.
Och förövrigt förstår jag inte varför alla envisas med att göra en sån jävla stor sak om sex, det är härligt, sexigt, och underbart, jag vet. Men det är fan inte spännande längre så varför skriva om det överallt hela tiden?

Nästa gång någon säger till mig "oroa dig inte, du kommer snart att hitta någon" ska jag säga "fy vad elak du är, det tänker jag verkligen inte göra"...


Pusspuss //Bea

studenten

vill klaga på den konstiga känsla som jag känner.
hur kul som helst med studenten MEN jag har så sjuk panik!
vad händer sen? kommer man kunna träffa alla man vill träffa? vad händer med alla andra?
kommer alla glömma varandra nu? jag vet att jag i höst kommer sakna folkunga så sjukt mycket.
jag kommer sakna det som under tre år har varit en fast punkt i vardagen, så ska man börja om från början på någonting nytt, läskigt och ensamt. vill bara leva i den här veckan föralltid, det har varit en så underbar vecka!
puss till alla underbara som gör att jag inte vill ta studenten!


RSS 2.0