det heter näsa, inte nos!



Till höger Beatrice 7 år, till vänster Anna 5 år!
Vi har tydligen känt varandra längre än vad vi själva visste.

klagis

Dagens inlägg blir ett klagåmål på de som:
-inte håller upp dörren, speciellt dom som inte håller upp dörren åt de som har svårigheter med att gå
-inte reser sig för äldre på bussen
-tränger sig i köer
-är falska, saknar självinsikt och är översittare

/Anna


Hockey

Jag avskyr hockey. Jag ser absolut ingen poäng med det, bara en massa hormonstinna skäggiga pojkar på skridskor som inte vågar åka konståkning. I och för sig ser jag inte poäng i någon sport förutom boxning, men just hockey retar jag mig lite extra på för just nu inte kan kolla på millenium trilogin på svtplay eftersom mor & far ska kolla på den fjolliga matchen.
  • machonessen: de åker runt på skridskor med massor av skydd och ska göra mål, ibland åker de in i varandra och då blir det slagsmål. "Aa, men till skillnad från i boxning har de inte jättetjocka handskar" nae, men de har ingen teknik eller finess heller, det värsta de kan göra är att ge varandra näsblod medan jag själv slog ut tänder min första nybörjarmatch.
  • antal matcher : det är fan JÄMT hockey! På radio, tv och i cloetta center! Har jag inte missuppfattat så kan man gå uppåt 7 matcher mot samma jävla lag, vilken tristess!
  • hockeykillar : ta inte det här fel, men killar runt min egen ålder som spelar hockey är inte direkt några ljushuvud. Hormonstinna pojkar som sagt med backslick och snus i munnen som börjar varje mening med "eehhh.."
Jag generaliserar, jag vet och jag ber om ursäkt för det, men jag har sjukt tråkigt och jag hatar verkligen hockey, och låt mig inte ens börja gå in på innebandy!
Puss/Bea

Anna svarar

Vi som inte fattar va fan du håller på med? om ES2A Folkungaskolan:
Va fan håller du på med! Varför är du så jävla dryg? Du vill bara skapa intriger. Vi är fan en av de bästa klasserna som gått på estet och det vet du! Ni kan inte ens fixa en estet fest för era egna ettor coh dom är inte så LITE trötta på er. Ni pratade aldrig med oss när vi gick i ettan utan nonchade oss totalt. Ni försökte inte ens lära känna oss, ni bara sket i oss. Det ska bli jävligt skönt när DU slutar. Äntligen lite vettigt folk i trean igen!

Svar: Jag är väldigt tacksam över att ni har valt att läsa den här bloggen. Det är ganska tydligt att vi skriver vad vi tycker och tänker och om ni inte vill veta det så är det faktiskt inget tvång att läsa. Så det jag fan håller på med är alltså att blogga. Ni kanske anser mig som dryg, eran kommentar var ju inte alls dryg så jag förstår att jag måste framstå som en riktig djävul. Ja, ni är en av de bättre klasserna musikaliskt och ni var väldigt ambitiösa i ettan men det känns som att den ambitionen har försvunnit.

Vi fixade en estetfest i slutet av nollningsveckan men då regnade det så det kom inte så många. Men vi som var där hade trevligt. Sedan har vi inte fixat någon mer fest och det känns inte som att efterfrågan har varit skyhög direkt. Om ettorna är sura eller besvikna på det får de jätte gärna säga det till mig personligen eller till klassen.
Anledningen till att vi inte lärde känna er när ni gick i ettan var för att vi inte var inbjudna på era "privata" fester. Den sista estetfesten som var på sommarlovet fick även bea höra att ni inte ville ha oss, som då var tvåor, där.
Därför fick vi, eller i alla fall jag, en känsla av att ni inte ville ha med oss att göra och att ni nonchalerade oss. 

Under dagen har jag fått diverse kommentarer om mitt inlägg. Kul att det väckt så mycket uppmärksamhet.
Ja! Jag gillar att starta intriger, jag tycker det är ganska roligt faktiskt.
Skulle vilja tillägga att jag inte nämnt några namn då jag och bea har bestämt att vi inte ska hänga ut enskilda individer i bloggen. Det finns fina människor i ES2A som jag poängterade i mitt inlägg.
Ni som tar åt er av kritiken har ju troligen en anledning till det, grattis till början av en själslig utveckling!
Jag har också en känsla av att endel har övertolkat texten då folk idag sagt till mig att jag hatar alla i ES2A och att jag tycker att alla i den klassen är dumma i huvudet. Jag har absolut inte skrivit det, om ni anser att jag tycker det är det ni som får stå för det för jag står inte för det. Jag hatar ingen i ES2A, tvärtom så finns det fina människor där som jag tycker om. Kritiken i bloggen är inte riktad mot hela klassen.

Jag tycker också det ska bli skönt att jag slutar, ser fram emot studenten då estet inte är vad det en gång var.

/ Anna

bjärstad

tänkte skriva om våldtäkterna i bjästad.
jag kan inte få fram ord för att besrkiva min ilska mot de människorna som har förstört dessa stackars tjejers liv.
vuxna som inte tar sitt ansvar, rekotorer, lärare och präster som inte gör sitt jobb.
att dessa människor är emot mobbning tvivlar jag på, de har ju inte alls gripit in i en av de största mobbningsfallen jag någonsin har sett och hört talas om.
vad är det för människor som låtsas vara "opartiska" trots att det bara skriker om dom att dom står på killens sida.
prästen verkade inte ha något vett i skallen överhuvudtaget "jag visste inte att dommen var fälld, men hade jag vetat det hade han ändå fått komma" "jag visste inte att han hade besöksförbud, men hade jag vetat det hade han ändå fått komma" "det var en fin tyst demonstration" HELA kyrkan klappar händerna när våldtäcksmannen kommer in och ger alla blommor. jag vet inte riktigt vad jag ska skriva eller säga för jag har inga ord FY FAN alltså! det skrämmer mig så sjukt mycket att "vuxna människor" som de kallas tror på rykten som de hört från en bekants bekant, att de kommer med information de anser sig vara säkra på stämmer för att "någon sa det".
är så fruktansvärt rädd för vart världen är påväg. likgiltiga människor som inte kan stå för vad som är rätt.
all heder till den tjej som var den enda som stod upp för offret, hon borde vinna nobelpriset. vilken tjej!
vill bara krama om henne alltså, så fint och starkt gjort av henne att stå på offrets sida samtidigt som ett helt samhälle stod på andra sidan. tänkte avsluta med några sanningens ord:

ja herrarna blir hjältar, men folket det blir dömt.
och vi som ser hur allt går till får veta att vi drömt.

en demokratisk socialist

"Visst är jag en demokratisk socialist. Jag är det med stolthet över vad denna demokratiska socialism har uträttat i vårt land, jag är det med glädje för jag vet att vi har viktiga arbetsuppgifter framför oss efter det borgerliga vanstyret. Och med tillförsikt, för nu vet människor vad som händer med jobben och tryggheten och stabiliteten när högerkrafterna har ansvaret."

Olof Palme

Matte

Jag blir så full i skratt ibland när jag tänker på lärare och hur de kunde bli just det. För mig är det i alla fall ganska självklart att man måste vara bra på ämnet själv som man ska undervisa i och att man måste ha någon sorts pedagogik. Men tydligen inte.

Jag har missat en hel del matte c lektioner, bland annat för konserter och andra evengemang med skolan, men annars mest för att jag inte känner att jag hinner med och orkar det psykiskt. Alltså har jag missat vissa genomgångar på väsentliga regler som jag behöver kunna för att utöva de flesta ekvationerna. Men när jag snällt bett min lärare om hjälp har hon indirekt sagt att jag får skylla mig själv. Nu har jag fått mitt första ig på ett prov och jag får gå ut och prata betyg med henne. Hon säger strängt att jag inte kommit på lektionerna och att jag uppenbarligen inte heller pluggat till provet. Jag berättar då som det är med varför jag inte kommit, och hon får väldigt dåligt samvete över sitt betéende och fixar ett schysst kompleteringserbjudande till mig. Verkligen jättebra.
Jag ska alltså öva på 10 uppgifter av olika slag tills jag är säker på hur man löser dem, sen bokar jag tid med henne och får skriva ett prov som innehåller de här momenten.

Det hon inte tänkt på är att jag fortfarande inte KAN, jag vet ju verkligen inte hur man gör, det är det jag skulle behöva hjälp med. Jag kan använda formlerna som står i boken, men jag vill FÖRSTÅ varför jag använder dem så att jag direkt ser när de ska användas. Men det har hon inte tid att lära mig. Så synd, som hon så snällt sa.

Cred! Puss/bea

ES2A Folkungaskolan

Tänkte klaga på ES2A! Klassen med noll självinsikt.
ES2A tror att de är bättre än alla andra, i själva verket så är det den lataste, mest oambitiösa, arroganta, nonchalanta och mest dryga estetklass jag har skådat under tre år på estet.
Nu när vi tex. ska delta i happenings så är våran klass och ettan ganska positiva till det. Går man in i ES2A och ber om hjälp till en happening ser man 20 totalt likgiltiga ansiktet som inte bryr sig ett skit om att man behöver hjälp. På afrokonserten i måndags var elever från 2A ljudtekniker och jag tycker att de som var det under min låt betedde sig allmänt drygt och nonchalant. Denna klass klottrar på skåpen, försöker ändra estetsången och tror att de är lite bättre än alla andra. Jag är rädd för vad som kommer hända med estet linjen när vi slutar. Vi lämnar det i händerna på 92:or! Nu är det ju så att det finns fina människor i 2A, men det är inte många.
Sammanfattningsvis så är ES2A den mest oambitiösa klass jag någonsin skådat och den består av människor som tror sig vara lite bättre och coolare än alla andra, tror man sig vara bättre och coolare än andra kan man då också vara dryg. NEJ! lägg ner med era översittarfasoner, sluta klottra på skåp och vara otrevliga! / Anna

tusen systrar

Kvinnor i världen
-utför 2/3 av allt arbete
-tjänar 10% av världens samlade lön
-äger 1% av världens samlade egendom

Därför skrämmer det mig att så sjukt många tjejer inte har något emot att män tror sig ha mer värde än oss.
Så fort man diskuterar jämstäldhet i skolan och jag lägger fram argument för att vi kvinnor är så sjukt förtryckta så tar många tjejer det som att jag säger att jag hatar män och tycker att vi ska fötrycka män i 2000 år nu.
Nej! Det är absolut inte det jag menar. Jag vill att kvinnor ska ha samma rättigheter, samma lön och samma självklarheter som män har. Jag är mycket väl medveten om att män och kvinnor är olika byggda och att det alltid kommer att vara en skillnad. Jag tycker heller inte att alla kvinnor nu ska bli som män, vi ska kunna vara kvinnor och bli respekterade för det! Men snälla någon, tänk till lite! Vi är ju hälften av hela världen, tillsammans kan vi ju stå emot förtrycket. Men de kvinnor som inte har ett problem med kvinnoförtrycket är som en slempropp mitt i vägen till ett jämställt samhälle. Sluta slemma!

En ensam kvinna är bara en slav, men tusen systrar kan ställa krav!

rim och så ska det låta

fredsinsats i afghanistan,
är det att slåss mot taliban?

fredsarbete, är det att strida?
neutralitet att vara på natos sida?

dessa få ord i corren gjorde min dag, något i corren gjorde mig riktigt glad.
jag är i chocktillstånd! de vackra orden pryder nu mitt kylskåp.
stort tack till claes thulin som skrev detta!
http://blogg.expressen.se/9d123d958c22b/ där finns lite andra gamla dikter att läsa.

men nu till dagens klagomål!
igår tittade jag, matilda, johanna och ellen på så ska det låta.
puttes lag bestod av EMD och stefans lag bestod av cookies'n beans.
i början tyckte jag det var jobbigt att se EMD för de är så sliskiga och plastiga (förutom matte)
men efter att ha sett cookies'n beans i tjugo minuter oavbrutet så bad jag om att få se EMD istället.
fattar inte hur svt kunde sända gårdagens program?
cookies'n beans var bara där för att göra reklam för sig själva.
när de skulle sjunga en sång innehållande ordet "the" så sjöng dom en låt på ca fem minuter.
jag trodde att låten aldrig skulle ta slut, när man började tro att låten var slut kom en vers till..HELA TIDEN!
sen när den äntligen var slut så fick dom välja ett nytt ord.
då fick de ordet "if" eller något sånt och sjöng en till låt på kanske tre minuter.
det var helt otroligt! det enda man såg var tre tjejer helt upspeedade med gitarr munspel och tamburin.
när de sedan klurade ut vilken låt det var och det var en bra låt sjöng dom en mening liksom?!?!?!?
stackarns stefan fick inte spela piano överhuvudtaget. nej! jag hejade på EMD som faktiskt vann eftersom det andra laget inte brydde sig om poäng utan bara om att visa upp sig.
får hoppas att nästa avsnitt blir bättre, jag gillar ju faktiskt så ska det låta. när det är roliga artister och bra låtar.
/ Anna


olof palme

jag gråter inombords varje gång jag tänker på att jag aldrig kommer få uppleva en politiker som olof palme.
vilken man! det är helt otroligt vad sverige gick misste om. vad jag aldrig fick uppleva.
olof palme är sveriges stolthet, var tog alla rakryggade politiker vägen?
nu i förra veckan erkände sverige att det faktiskt var ett folkmord som begicks mot kristna i turkiet.
med nöd och näppe. svenska politiker säger att de inte är deras jobb att erkänna sådant, att det inte har med politik att göra. nehe, tänk vilket liv det skulle bli om någon sa att folkmorden på judar under andra världskriget inte har med politik att göra så att man vägrar erkänna det? 
vad tjänar svenska politiker på att slicka turkiets röv? ingenting!
vi tjänar inte mycket på att slicka USA.s röv heller. jag säger bara PALME och OHLY! mod att stå rakryggad, mod att säga ifrån! något som de flesta av dagens politiker saknar. jag hoppas att vi någon gång i framtiden ska få skåda någon som olof palme. men än så länge är vi långt ifrån.
god natt! / anna 


låtsas öferklass!

Jag håller på att fucking dö, jag är så fruktansvärt trött på låtsas öferklassen som finns i Linköping. Jag vet att jag inte ska snacka nåt om öferklass efter mina vackra skämt, men som sagt så skämtar jag och jag tror ju inte seriöst att jag är bättre/rikare än någon annan.
Till skillnad från dessa brudar som struttar runt med sitt "naturliga" smink i sina märkeskläder, påstår att de jobbar som modeller (när de som tar deras bilder faktiskt går mediaprogrammet på ljunkan), hyr platå till sina födelsedagsfester och bara dricker cosmopolitans och champagne. De får en charterresa till Kreta att låta som en yatchsemester på St Barth. Det är äckligt, falskt och så patetiskt, och jag vet att jag inte ska bry mig, men när dessa personer börjar klampa in på mitt territorium blir jag fly förbannad.

Scabb!!!!!!
Puss/Bea

eurovision song contest

okej, det gör mig just nu inte alls mycket att eurovision är samma dag som balen.
sveriges bidrag är sämst, men serbiens bidrag är ännu sämre.
usch fy blä! kommer inte gå vidare överhuvudtaget.
fattar inte hur dom har tänkt alltså.
"ja, vi låter goran bregovic göra tre låtar sen röstar vi fram en av dom"
åh, vad bra tänker jag. bregovic är verkligen en favorit för mig.
men vad röstas fram? en supernationalistisk låt. alltså pinsamt!
tjejerna i bakgrunden gör tri prsta samtidigt som han sjunger "ovo je balkan".
kommer ju verkligen bli omtyckt av de andra balkanländerna, eller inte.
förra året var det ju en skämt låt men den var hur bra som helst.
det här året vet jag inte ens om det ska vara en skämt låt eller inte, det är bara jätte pinsamt.
han som sjunger ser typ ut som bruno och är verkligen det känns ganska sjukt att han ska sjunga om serbien, tom jag ser mer serbisk ut liksom! han ser ut som en blonderad eskimo typ.
blir nog inget eurovision nedräknande och eurovisionhets för min del, just nu känner jag mig bara så sjukt besviken / anna

för er som vill lyssna på låten kan ni söka på "ovo je balkan" på youtube. men jag vill varna känsliga tittare, det kan vara stötande och fruktansvärt dåligt.

melodifestivalen och sånt

sitter här väldigt besviken och ledsen.
sverige förtjänar inte ens en placering i eurovision med den här låten.
finner inte riktigt ord.
hejade på salem som hade skrivit sin låt själv till skillnad från VISSA andra.
sitter och kollar på anna nu, kul att hon inte ens spelar på gitarren men man hör den ändå. magisk gitarr, som också försvinner plötsligt.
ae får hoppas på att mitt favoritland kommer med en bra låt som vanligt, så man kan vara stolt över något.
blev i alla fall glad över jovan radomir och serbien i röstningen. och att sverige har verkat komma över att östeuropa trots allt är bäst, därav inga tråkiga skämt om att alla röstar på varandra och sånt.
okej jag vet att ingen bryr sig, men jag gör ju trotsallt det / anna

vita i ansiktet

jag förstår mig inte på dessa människor som målar sig vita i ansiktet??!?!
förra veckan när jag kommer ut på skolgården kommer två vitmålade människor rakt emot mig,
den ena hade en jokermålning också. jag blev så rädd så att jag skrek rakt ut.
varför har folk den "stilen". det är inte alls snyggt och när jag går i skolan själv är jag rädd att stöta på dom.
de ser ut som människan i ett stadie som jag inte vill påminnas om hela tiden.
visst att det är jätte fint att vara blek om man är det naturligt (bea) men att måla sig sådär vit är bara fult faktiskt.
så snälla för min skull och för alla andra som är rädda, sluta måla er vita i ansiktet. man kan få uppmärksamhet på andra sätt, faktiskt. / anna


plugg

Seriöst. Seri-fucking-öst!
Jag håller faktiskt på att dö  just nu för att jag är så trött. Har haft fullt upp hela veckan, och med fullt upp menar jag inte "en sak att göra per dag" nej, jag pratar om att vara tvungen att springa tidigare från lektioner för att hinna till nästa. Jag har burit, läst, planerat, skrivit, spelat och lyssnat. För att ni ska förstå ska jag skriva upp mina planer för imorgon :
Börjar skolan med gitarr kammarorkestern (Sista rep innan konsert), Arbetsmiljö&säkerhet (Arbete ska lämnas in), Sceniska (planera klippning av film samt uppvisning), Håltimme (Repa med bandet), Matte C prov, Balträning, Möta upp ensembleledningsgruppen och intervjua A.Jalkeus därefter gå på the Real Group och se hur de "dirigeras".

Jag är trött, såpass trött att jag faktiskt somnade inne i en skobutik i dag.
Om 92 dagar tar jag studenten, jag kan knappt vänta!
Puss/Bea

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHH

idag skulle jag ta bussen som går 12.40 till stan.
jag gick där i lugn och ro och njöt av solen, plötsligt ser jag att bussen redan står på hållplatsen.
jag snabbar på lite men vet ju att bussen ofta kommer tidigt och står och väntar.
helt plötsligt åker bussen iväg. när jag är framme på busshållplatsen är klockan 12.38.
då är min fråga "FATTAR INTE ENDEL MÄNNISKOR ATT FOLK FAKTISKT HAR SAKER ATT GÖRA, SAKER ATT HINNA MED OCH TIDER ATT PASSA!?!?!?!?!?!?!?!!!!!!!!!!!!!!!?" så jag kom såklart försent.
okej att det inte är så många som åker buss mitt på dagen men bussen måste ju ändå vänta så länge den ska.
tänk om en läkare skulle göra likadant "nej men vid ett på dagen så sker det inga olyckor så jag går och tar en kaffe på stan nu" JUST DET DET GÅR INTE! så folk borde sköta sina jobb eller ge dem till någon annan, det är ju trotsallt typ massarbetslöshet i sverige.

stör mig också på bortskämda idioter som slänger skräp omkring sig, inte stänger dörren till aulan och sitter och pratar. gillar inte heller darins reklam på spotify inte heller den där med pernilla wahlgren.
så ska jag inte hänga ut någon men jag har en kompis som aldrig bloggar längre och det går mig på nerverna / Anna


internationella kvinnodagen

8-mars!

Vi som fått blommor och morsdagspaket istället för lika lön och jämlikhet.

Nu har vi dessutom fått kvinnoåret som ett extra plåster på såret.

Vi vet, vi ser att vi blir fler och fler.

En ensam kvinna är bara en slav men tusen systrar kan ställa krav!

En ensam kvinna är bara en slav men tusen systrar kan ställa krav!

Vi som fått magknip och samvetskval istället för daghem och mer personal.

I kön hör vi barnen som otåligt stampar, morgondagens vuxna kör över alla pampar.

Vi vet, vi ser att vi blir fler och fler.

En ensam kvinna är bara en slav men tusen systrar kan ställa krav!

En ensam kvinna är bara en slav men tusen systrar kan ställa krav!

Vi som fått konkurrens och osäkerhet, istället för en kvinnosolidaritet.

Rensa nu ut porren och romantiken avlivarmyterna och begraver liken.

Vi vet, vi ser att vi blir fler och fler.

En ensam kvinna är bara en slav men tusen systrar kan ställa krav!

En ensam kvinna är bara en slav men tusen systrar kan ställa krav!

Vi som fått låg lön och ökad arbetstakt istället för arbetets glädje och makt.

Vi kräver sex timmars arbetsdag och resten vinner vi, slag för slag!

Vi vet, vi ser att vi blir fler och fler.

En ensam kvinna är bara en slav men tusen systrar kan ställa krav!

En ensam kvinna är bara en slav men tusen systrar kan ställa krav!

En ensam kvinna är bara en slav men tusen systrar kan ställa krav!

En ensam kvinna är bara en slav men tusen systrar kan ställa krav!

En ensam kvinna är bara en slav men tusen systrar kan ställa krav!

En ensam kvinna är bara en slav men tusen systrar kan ställa krav!


Ljudtekniker . Melodifestivalen

Jag förstår verkligen inte det här. I Sverige har vi några av världens bästa ljudtekniker ändå så envisas Melodifestivalen att ha så dåligt ljud att man knappt hör vad som sjungs!
Melodifestivalen som är det största tvsatsningen som görs i Sverige borde väl ändå prioritera bra ljud? Det kan väl inte vara så förbannat dyrt att hyra in bra ljudtekniker? Jag slår fan av att det typ är Christer Björkmans brorsbarn som gått på typ Ljudteknikkollo som behövde ett gig som nu får sköta ljudet, för det är på den nivån.
Globen kan jag förstå om det är svårt att få bra ljud i, för det är ett "akustiskt missfoster", men ALLA deltävlingarna? Inte är väl alla dom i golfbollsliknande arenor?
Aja, jag vet inte, spö ska de ha i alla fall!
Puss/Bea

tre saker att klaga på efter en vecka i skolan

det är så sjukt jobbigt med lärare som tror de har all rätt att skylla på elever men sen gör så sjukt mycket fel själva. okej, jag vet att lärare också är människor och kan göra fel. men det störande är när lärarna gör fel som vi elever skulle få sjukt mycket skit för om vi gjorde.
så undrar jag varför man inte får rosta bröd eller dricka oboy i matsalen?
finns det några regler för ordning i matsalen? okej, rosta bröd kan vara en brandfara men argumentet:
"det luktar i hela matsalen" funkar inte riktigt för det verkar ju inte ha gjort det de fem veckor vi nu har rostat bröd. men bara idag för att någon såg brödrosten.
stör mig också på folk som inte har något att göra med ortodoxa kyrkan och som inte ens vet vad det är men som ska bära våra ikonband för de tycker de är fina. ja, de är fina men kom på något eget!
folk som inte ens vet vad ikoner är tycker jag borde inse att man inte använder det i sånna fall.
dessutom har det blivit en slags identitetsgrej att bära ikonband vilket jag tycker både kan vara bra eller dåligt.
men nu blir det ju inte så längre för varannan svensson går runt med det. jag använder mig inte av symboler som jag inte vet vad det innebär bara för att det är fint. däremot tycker jag att ikonband är väldigt vackra och fina, jag använder dem och jag är medlem i ortodoxa kyrkan! jag spikar inte upp några teser på mitt rum som jag inte förstår bara för att jag tycker de är fina / anna 

bondkappälle

bondkappälle består av män som har bekräftelsebehov.
eller kanske inte män som har bekräftelsebehov utan snarare
små pojkar som har bekräftelsebehov. lite synd om dem faktiskt.
stackarna verkar ha sånna bekräftelsebehov att de till varje pris måste visa upp sig med instrument till den graden att de måste konsumera alkohol för att ens våga göra det.
jag uppskattade faktiskt bondkappället lite förut men nu stör jag mig mest på dom bara.
känns som att alla runt omkring bara låtsas tycka det är roligt för att de stackars småpojkarna så gärna vill ha lite bekräftelse. jag vet att jag använder ordet bekräftelse mycket men istället för att klaga kan ni kommentera det här inlägget med en synonym till bekräftelse / anna

RSS 2.0