privatisering

Blir så ledsen över hur samhället ser ut. Läste idag en artikel om gamla människor, som är svårt sjuka, som inte har råd att köpa sin medicin pga privatiseringen av apoteken. När man väl är sjuk är rätt behandlig och medicin det sista man borde behöva oroa sig för. Visste att det skulle bli såhär. VARFÖR???



facebook...

Har precis reflekterat lite över varför vi inte klagar så mycket längre? Vad kan det bero på?
Det kanske har att göra med att vi båda har lite mer liv nu och inte tid att hela tiden klaga, eller i varje fall inte skriva om alla klagomål här. Eller kan det vara så att vi längre inte har någonting att klaga på?
Jag tror nog på en kombination av de båda två.

Kan faktiskt sakna gymnasietiden lite, som när jag var och hälsade på nollningen lite. De nuvarande treorna var till min förvåning mycket trevliga mot mig och då kände jag att man saknar gemenskapen. Kände att jag var tvungen att nämna det för även om detta är en klagoblogg så tycker jag att man ska försöka lyfta fram lite positiva saker också.

Däremot måste jag klaga lite. Facebook, facebook, facebook....
Jag är ju lite utav en facebooknörd, men det innebär inte att jag statusuppdaterar HELA HELA HELA TIDEN!!!!!!
Är så fruktansvärt trött på alla dessa meningslösa statusuppdateringar på alla möjliga språk.
För att inte tala om dessa "facerapes" då det verkar som att närmaste dagiset har hackat hela facebook och skrivit något roligt om kiss och bajs!
Sedan kan jag informera er som skriver om hur mycket ni festat, hur bakis ni är, vad ni åt till frukost eller vad eran senaste tröja kostade att jag BRYR MIG INTE!
Jag förstår att det är jättekul att alla ens vänner kan se att man är bakis, men sist jag kollade så tyckte ingen att det var coolt eller värt att notera så ge er! Skaffa bilddagboken eller lunarstorm så hamnar ni nog i rätt forum.


Anna


saknad!

Jag vet inte hur många som läser bloggen längre, eller hur många som vet om det här ändå men jag bor ju i den vackra staden Luleå numera. Där pluggar jag Arena MMT på universitetet LTU med hopp att kunna försörja mig som musikproducent och ljudtekniker i framtiden.
Än sålänge är det bara nollning men det funkar superb, förutom det faktum att jag lämnat världens bästa stad och människor bakom mig.
I lule finns inte IKEA, glasses bossbar, stångån eller möjligheten att ta sig HEM på 15 minuter.
Om tre år när jag troligen flyttar hem kommer mycket att ha förändrats, mina vänner och kanske jag själv kommer att räknas som vuxna, någon kanske har fått barn, några kanske är vänsterpartiets hopp, och (taiträd,taiträd,taiträd,taiträd, snälla låt det inte vara så) någon kanske inte lever längre.
Jag får panik över allt jag missar, och jag har dåligt samvete eftersom jag inte kan ringa alla varje dag, men jag är fortfarande bara ett telefonsamtal bort, ring närsom och jag svarar eller ringer upp.
Puss
Bea

saknar

Sverige är så stort. Det är så långt till Luleå, Sundsvall och Oskarshamn, alldeles för långt!


Anna

favorit i repris!

Jag satt precis och läste igenom bloggen lite smått och kollade vad vi har skrivit om och jag upptäckte att den här bloggen är riktigt bra faktiskt! Därför tänkte jag köra en liten favorit i repris såhär när det är sommar och man inte har så mycket att klaga på. Här följer de två mest kända inläggen inklusive kommentarerna.

/ Anna


det omtalade blogginlägget

ES2A Folkungaskolan
Tänkte klaga på ES2A! Klassen med noll självinsikt.
ES2A tror att de är bättre än alla andra, i själva verket så är det den lataste, mest oambitiösa, arroganta, nonchalanta och mest dryga estetklass jag har skådat under tre år på estet.
Nu när vi tex. ska delta i happenings så är våran klass och ettan ganska positiva till det. Går man in i ES2A och ber om hjälp till en happening ser man 20 totalt likgiltiga ansiktet som inte bryr sig ett skit om att man behöver hjälp. På afrokonserten i måndags var elever från 2A ljudtekniker och jag tycker att de som var det under min låt betedde sig allmänt drygt och nonchalant. Denna klass klottrar på skåpen, försöker ändra estetsången och tror att de är lite bättre än alla andra. Jag är rädd för vad som kommer hända med estet linjen när vi slutar. Vi lämnar det i händerna på 92:or! Nu är det ju så att det finns fina människor i 2A, men det är inte många.
Sammanfattningsvis så är ES2A den mest oambitiösa klass jag någonsin skådat och den består av människor som tror sig vara lite bättre och coolare än alla andra, tror man sig vara bättre och coolare än andra kan man då också vara dryg. NEJ! lägg ner med era översittarfasoner, sluta klottra på skåp och vara otrevliga! / Anna
2010-03-25 @ 22:26:02 Allmänt Permalink

 
--------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer
Postat av: Helena
förlåt men. WTF?

2010-03-26 @ 17:14:48 Postat av: Anna
ursäkten är godtagen!

2010-03-26 @ 23:20:04
URL: http://klagostunden.blogg.se/

Postat av: anna sorin
om det är någon som är nonchalant otrevlig & dryg så e de fan du

2010-03-29 @ 17:55:08 Postat av: Anna
tack för kommentarerna tjejer! blir så glad av att folk läser och kommenterar :) tråkigt att du tycker att jag är nonchalant, otrevlig och dryg men man kan väl inte tycka om alla. fortsätt gärna kommentera!

2010-03-29 @ 20:01:32
URL: http://klagostunden.blogg.se/

Postat av: Emmie
Haha. patetiskt.

2010-03-30 @ 09:31:38
URL: http://greystone.blogg.se/

Postat av: Vi som inte fattar va fan du håller på med?
Va fan håller du på med! Varför är du så jävla dryg? Du vill bara skapa intriger. Vi är fan en av de bästa klasserna som gått på estet och det vet du! Ni kan inte ens fixa en estet fest för era egna ettor coh dom är inte så LITE trötta på er. Ni pratade aldrig med oss när vi gick i ettan utan nonchade oss totalt. Ni försökte inte ens lära känna oss, ni bara sket i oss. Det ska bli jävligt skönt när DU slutar. Äntligen lite vettigt folk i trean igen!

2010-03-30 @ 12:05:45 Postat av:
Hahaha! Det verkar som om någon är avundsjuk på ES2A. (det kan man visserligen förstå...)

2010-03-30 @ 15:22:05 Postat av: Karin
Kriget har börjat, Anna Jaksic! ;)

2010-03-30 @ 15:43:39
URL: http://gracekarry.blogg.se/
 
Postat av: Emelie
Får jag bara fråga varför du skrev inlägget?

2010-03-30 @ 17:36:33
URL: http://emeliealmroth.blogg.se/

Postat av: Anna
Emelie: jag skrev inlägget eftersom jag under en längre period har stört mig på vissa personer i es2a:s beteende. i denna blogg skriver jag och bea om sånt som stör oss, det är därför vi kallar den klagostunden och det är därför alla inlägg handlar om saker vi stör oss på.

Anonym: jag har ju inget att vara avundsjuk på om man kollar på ovanstående kommentarer. jag är ju också dryg och otrevlig ;)

2010-03-30 @ 17:52:41
URL: http://klagostunden.blogg.se/
 
Postat av: Anna
Karin! Tack för att du stavade mitt efternamn rätt. Det är det inte många som kan göra ;)

2010-03-30 @ 17:53:23
URL: http://klagostunden.blogg.se/

Postat av: Emelie
Jag tycker iallafall att våran klass är stört bra! :D

2010-03-30 @ 18:00:58
URL: http://emeliealmroth.blogg.se/
 
Postat av: Du har ful näsa :)
Många är arga och upprörda för att du drar hela klassen över ett streck. Du påstår att vi kommenterar för att vi känner oss träffade men de är ju helt tvärtom! Jag har knappt hälsa på dej under hela gymnasiet men ändå påstår du att du känner mej så bra att du vet att jag både är dryg, nonchalant och självupptagen. De måste kännas bra att få klaga på andra när du själv är så jävla misslyckad :)

2010-03-31 @ 09:21:27 Postat av: Anna med fula näsan
Okej, vad bra att du inte känner dig träffad. Det märks inte så jätte tydligt i din kommentar dock.
Jag drar inte alla över en kam om det är det ordspråket du är ute efter? Jag må ha ful näsa och vara misslyckad men jag står i alla fall för vad jag tycker och kommenterar inte anonymt!

2010-03-31 @ 10:42:23
URL: http://klagostunden.blogg.se/

Postat av:
Du är rolig Anna:)

2010-03-31 @ 11:12:14 Postat av: Helena
Vet inte om du lyssnat på Åkes lektioner Anna, men ska du vara dryg så var det på rätt sätt. Skära alla över en kam heter det :)

2010-03-31 @ 20:21:25 Postat av: Anna
Jo jag har lyssnat på åkes lektioner och har då insett att det ligger något i det han säger men inte allt. Visst man sa kanske skära alla över en kam för länge sedan, men talet har ju faktiskt utvecklats under århundradets gång.
http://sv.wiktionary.org/wiki/Diskussion:sk%C3%A4raalla%C3%B6ver_samma_kam

2010-03-31 @ 21:58:31
URL: http://klagostunden.blogg.se/

Postat av: anna.
hahaha. anna du är bäst.

2010-04-08 @ 19:38:39 Postat av: Klas:D
Jag är rätt säker på att tal är det man syftar på när man talar om dialekt eller t.ex. ett barn språk/tal-utveckling. Om inte så används termen rätt flitigt i matematiska sammanhang. Så jag skulle väl någonstans vilja påstå att det är språket som har utvecklats och inte talet. Sedan får man ju säga vad man vill, men min personliga åsikt är att ordspråk i stil med de som nämns ovanför inte ska ändras... Jag anar ugglor i mossen inte under soffan.
Jävligt roliga kommentarer och inlägg förresten. Jag skrattar mest hela tiden!:D

2010-04-12 @ 22:05:38 Postat av: timo
haha! Vem påstår att es2a är bästa klassen som gått på estet? :P haha. Ni är asbra. Men hur vet ni att ni är bäst? ;)
Som klasskompis ursäktar Annas beteende =) hon har lite svårt att hålla sina aggressioner i styr!

2010-04-25 @ 21:15:50 Postat av: Anna
ni får inte vara så hårda mot mig när det gäller språket. jag tillhör ju faktiskt andra generationens invandrare ;) MEN jag tror faktiskt inte det är ett grammatiskt fel att använda "talet" i det sammanhang som jag gjorde, det låter bara fult. timo kan inte ursäkta mitt beteende. jag tycker att det ofta att mina aggressionsutbrott är en väldigt positiv egenskap :)

2010-04-25 @ 22:17:54
URL: http://klagostunden.blogg.se/

Postat av: timo
jag står fast vid att jag ursäktar min klasskompis Annas beteende =)

2010-04-26 @ 23:27:39 Postat av: Anna
och då säger jag igen att du inte kan ursäkta mitt beteende Å DYLIKT!

2010-04-27 @ 22:33:47
URL: http://klagostunden.blogg.se/


svar på kommentar

Anna svarar

Vi som inte fattar va fan du håller på med? om ES2A Folkungaskolan:
Va fan håller du på med! Varför är du så jävla dryg? Du vill bara skapa intriger. Vi är fan en av de bästa klasserna som gått på estet och det vet du! Ni kan inte ens fixa en estet fest för era egna ettor coh dom är inte så LITE trötta på er. Ni pratade aldrig med oss när vi gick i ettan utan nonchade oss totalt. Ni försökte inte ens lära känna oss, ni bara sket i oss. Det ska bli jävligt skönt när DU slutar. Äntligen lite vettigt folk i trean igen!

Svar: Jag är väldigt tacksam över att ni har valt att läsa den här bloggen. Det är ganska tydligt att vi skriver vad vi tycker och tänker och om ni inte vill veta det så är det faktiskt inget tvång att läsa. Så det jag fan håller på med är alltså att blogga. Ni kanske anser mig som dryg, eran kommentar var ju inte alls dryg så jag förstår att jag måste framstå som en riktig djävul. Ja, ni är en av de bättre klasserna musikaliskt och ni var väldigt ambitiösa i ettan men det känns som att den ambitionen har försvunnit.

Vi fixade en estetfest i slutet av nollningsveckan men då regnade det så det kom inte så många. Men vi som var där hade trevligt. Sedan har vi inte fixat någon mer fest och det känns inte som att efterfrågan har varit skyhög direkt. Om ettorna är sura eller besvikna på det får de jätte gärna säga det till mig personligen eller till klassen.
Anledningen till att vi inte lärde känna er när ni gick i ettan var för att vi inte var inbjudna på era "privata" fester. Den sista estetfesten som var på sommarlovet fick även bea höra att ni inte ville ha oss, som då var tvåor, där.
Därför fick vi, eller i alla fall jag, en känsla av att ni inte ville ha med oss att göra och att ni nonchalerade oss. 

Under dagen har jag fått diverse kommentarer om mitt inlägg. Kul att det väckt så mycket uppmärksamhet.
Ja! Jag gillar att starta intriger, jag tycker det är ganska roligt faktiskt.
Skulle vilja tillägga att jag inte nämnt några namn då jag och bea har bestämt att vi inte ska hänga ut enskilda individer i bloggen. Det finns fina människor i ES2A som jag poängterade i mitt inlägg.
Ni som tar åt er av kritiken har ju troligen en anledning till det, grattis till början av en själslig utveckling!
Jag har också en känsla av att endel har övertolkat texten då folk idag sagt till mig att jag hatar alla i ES2A och att jag tycker att alla i den klassen är dumma i huvudet. Jag har absolut inte skrivit det, om ni anser att jag tycker det är det ni som får stå för det för jag står inte för det. Jag hatar ingen i ES2A, tvärtom så finns det fina människor där som jag tycker om. Kritiken i bloggen är inte riktad mot hela klassen.

Jag tycker också det ska bli skönt att jag slutar, ser fram emot studenten då estet inte är vad det en gång var.

/ Anna

2010-03-30 @ 12:33:46 Allmänt Permalink

 


Kommentarer

Postat av: Björn

Tror folk mest reagerar på att det är så utpekat ES2A som är dåliga, och inte sakerna som gjorts. Det är fine att tycka att många är lata och nonchalanta, men vilken klass har inte sådana personer?

Känns onödigt att peka ut och klaga på just en klass, istället för att klaga på sådana saker och faktum som återkommer år efter år, i alla klasser, oavsett linje.

Ang. ljudtekniken så har vi fått vara i aulan två gånger totalt, och jag tvivlar på att folk medvetet sabbat just din ensembles ljud för att vara dryga. Man får ha lite överseende med nybörjare ( på samma sätt som jag tror att de förra treorna hade med er )

2010-03-30 @ 17:57:11
URL: http://november.blogg.se/

Postat av: Amanda

Jag håller med Björn. Dessutom har väldigt många i vår klass mått väldigt dåligt i tvåan fysiskt såväl som psykiskt och jag tror att ditt inlägg blev lite för mycket. Jag själv kan erkänna att ag inte varit på topp vilket jag tycker är väldigt jobbigt och när jag läste ditt inlägg blev jag skit besviken för vår klass har kämpat så gott det går...

2010-03-30 @ 18:18:36

Postat av: Anna

jag kan nämna saker som gjorts, ett exempel är ju bara alla kommentarer som lagts ut i bloggen idag. inte snälla och förstående klubben direkt!
jag kan inte förstå hur folk kan ta åt sig så mycket av ett blogginlägg, blir riktigt chockad över att folk läser detta och tar det så sjukt allvarligt. jag hade aldrig brytt mig om någon hade skrivit i en blogg att våran klass är dryg och oförskämd och har noll självinsikt. trots allt har ju faktiskt "ni tvåor" klagat på våran klass sedan ni började på folkunga. vill också förtydliga att jag inte blev sur för att de gjorde ljudet dåligt, jag tyckte det inte var så förskräckligt dåligt. det jag blev sur över var den nonchalanta tonen under soundchecken, hade ingenting med ljudet att göra.

2010-03-30 @ 20:29:10
URL: http://klagostunden.blogg.se/

Postat av: Björn

Ok, kan inte försvara nyss nämnda klass nonchalans under souncheck, förutom med att det återigen troligtvis inte var med mening. Å andra sidan gör människor misstag.
Och ja, jag håller med om att det är jävligt dumt att måla en massa på skåpen, absolut.

Men om du inte vill ha en himla massa folk emot dig som är överhypande och arga så kanske det är lite dumt att skriva ett såpass provokativt inlägg?

Personligen tycker jag att båda "sidor", eller vad man ska säga har förstorat upp allt lite väl mycket

2010-03-30 @ 22:08:17

Postat av: Oliver

Själv förstår jag inte riktigt problemet? Finns idioter överallt och ibland är de överrepresenterade ( Ung Vänster, MUF, ES2A?, skåne?) och ibland är de underrepresenterade (Riksdagen).

Det må vara så att klassen är helt jävla off, men det spelar ingen som helst roll.

Detta är en klagoblogg, här läser man de två författarnas klagomål, om ni själva vill klaga så får ni gärna skapa en egen klagoblogg, bara jag slipper läsa skiten.

2010-03-31 @ 00:16:59

Postat av: Helena

ursäkta Anna, när jag läste ditt första inlägg trodde jag ni publicerade ett jävligt omoget och ogenomtänkt skämt, men nu när jag insett att du faktiskt menar allvar så har jag nog tappat all respekt för dig. Du säger att estet förfaller i och med vår klass? Jag har varit engagerad i estet musik på Folkungaskolan sen klassen födda 1986 började ettan, och jag kan säga att förfallet började långt tidigare. Jag förstår inte att du kan klaga på vår klass, när du själv går i den konstigaste klassen estet någonsin skådat? Jag vet, jag har gått i den. Jag gör inte (till skillnad från dig själv..) några angrepp på personer och deras personligheter, utan klassen som sig. Ingen sammanhållning, ni måste till och med dela upp sceniska? Som tidigare nämnt, er nollning var otroligt ostrukturerad, något vi fått höra från både treor och ettor. Att klanka ner på våra så kallade "översittarfasoner" i samband med afrokonserten är absurt när ni själva valsade runt som ni doktorerat i Ljudteknik B, när vi knappt fått se mixerbordet i aulan eftersom vi blev hårt drabbade när Micke slutade, och därför var vi alla något så fruktansvärt osäkra.
Och att vi inte har något engagemang i era happenings? Kan bero på att era ideer är otroligt o-orginella, och (som du kanske minns?) är tvåan fruktansvärt jobbig, vilket har yttrat sig både psykiskt och fysiskt på elever i klassen, vilket gör att vi inte direkt orkar ta tag i saker som varken spelar roll eller är särskilt kul. Frågan är, tror du det här är rätt sätt att få oss att hjälpa till?
Var försiktig med vad du publicerar på internet.. visst att det är "bara ett blogginlägg", men du vet aldrig vem som tar åt sig, och det är klart att vi gör det när du pekar ut oss som klass?

Om du skriver sånahär inlägg får du leva med kritik och missnöje. Men jag antar att det var precis det du ville ha.

2010-03-31 @ 20:14:31

Postat av: Anna

någon respekt för mig har jag ändå aldrig förväntat mig av dig. skulle bli glad om du nämnde vilka personliga påhopp jag har gjort i mina inlägg om eran klass. våran klass har inte samma samanhållning som er och jag tror inte någon är så jätte ledsen över det. det var camilla och stefans idé att dela upp sceniska så om du tycker det är konstigt på något sätt får du ta det med dom. tycker det är ett konstigt argument att inte vara med och hjälpa till på happenings för att de är o-orginella. att några i min klass valsade runt som om de hade doktorerat i ljudteknik b kan inte jag ta åt mig av, tillskillnad från andra så tar jag inte åt mig bara för att delar av min klass blir kritiserade.

2010-03-31 @ 21:56:24
URL: http://klagostunden.blogg.se/

Postat av: Anna

tråkigt att ni har så mycket i skolan nu, ni verkar ju i alla fall inte ha tillräckligt mycket eftersom ni kommenterar den här bloggen 24/7. eller det kanske handlar om prioritet, i sådana fall lyfter jag på hatten och tackar. jag behöver alla kommentarer jag kan få.

2010-03-31 @ 22:55:13
URL: http://klagostunden.blogg.se/

Postat av: anna s

allstå oliver. ROLIG.

2010-04-08 @ 19:46:30

Postat av: Anna

mannen, myten, legenden :P

2010-04-08 @ 21:43:45
URL: http://klagostunden.blogg.se/


RSS 2.0