NATO(North Atlantic Terrorist Organisation)

blir ett till inlägg om nato efter att ha läst ordet fritt i corren.
en kille hade skrivit ett inlägg om hur bra det är att vi har svenska soldater i afghanistan.
http://corren.se/asikter/ordet-fritt/?articleId=5118603 där kan du läsa inlägget.
personen som skrev detta hade ingen som helst fakta bakom vad han skrev då han tex skrev:
"Svenska soldater gör Afghanistan en tjänst genom att kriga mot talibanerna. Att man upprätthåller lugnet i Afghanistan. De svenska soldaterna ser till att ingen kommer till skada och det uppskattas säkert av många i landet."
Uppskattas SÄKERT av många i landet. Det har du ju ingen som helst information om, du kan ju inte anta att afghanistans befolkning tycker det är bra?!?!?!?
det värsta var slutet på inlägget där det stod såhär:
"Jag tror det är bra att de svenska soldaterna slår sig ihop med soldater från alla världens hörn så att de kan bekämpa talibanerna och få fred i Afghanistan. Endast så slipper vi att vakna upp varje morgon och behöva se på tevenyheterna att människor åter har dödats i Afghanistan."
Okej? Sist jag vaknade upp till en nyhet om afghanistan så var det så att NATO hade RÅKAT! döda 27 civila personer. jag tycker självklart det är sorligt att soldater dödas också, alla människor är lika mycket värda vilket den person som skrivit detta inlägget verkar tycka då han vill få fram att faktiskt 5 soldater skadades av en bomb. ja, det är klart att det är fruktansvärt. men dessa 27 personer då? det var 27 personer som faktiskt dog, de finns inte längre. som vanligt så tror USA och alla som hjälper dom bla. sverige att vi är världens hjältar som räddar undan afghanistans folk från krig. ser ni inte ens vad ni gör? ni krigar ju själva för att få fred. jag kan sitta och skriva om detta i fem timmar och ändå inte komma fram till någonting för jag skakar av ilska och hat just nu.
sluta lek hjätar för i helvette, det skadar och dödar bara oskyldiga människor / Anna

nato

NATO kan dra åt helvette. det är ju ändå därifrån de kommer från början!
sverige hjälper USA att kriga för fred. ingen har ju ens räkning på hur många gånger NATO gjort samma misstag.
"OJ! vi RÅKADE döda ca 30 personer, det var inte meningen" DRA ÅT HELVETTE BARA!!!!!!!!!!!

Sverige - en republik?

I gårdagens DN kan man läsa om de svenska republikanerna som nu gör allt för att avskaffa monarkin innan kronprinsessan gifter sig. De vill att Sverige ska ha en president istället för vårt kungahus, eftersom det är orättvist att man ska födas till kung/drottning.
Jag vet att det är de socialistiska partierna som är mest intresserade av detta, men hur sossegosig jag än är tycker jag att detta är jävligt korkat.

Visst, avskaffa monarkin , de har ingen större uppgift än att representera Sverige, men för att bli en republik? Inte en chans! Det om något skulle ju vara att gå i USAs fotspår. Och vem skulle få söka om att bli president? Skulle inte det kunna bli ett problem? För den som skulle kunna tolkas som "svensk" nog är troligen ganska för mycket mellanmjölk, och det är inte jag jättesugen på när det kommer till en president.
Ska vi avskaffa monarkin ska det vara för något mer demokratiskt, typ folket får rösta fram 49 personer som sedan röstar om beslut, majoriteten vinner.

Nae, jag vet inte, men sen är det ju inte jag som har makten att bestämma heller.
Men blir det en republik av Sverige trots att 74% (enligt DNs källor) av det svenska folket vill behålla monarkin, då blir jag sur.

Puss/Bea

det är snö

känner att både jag och bea är inne i en liten klagotorka.
vad ska man klaga på?
jo VÄDRET! seriöst! orkar inte gå upp, orkar inte kolla ut genom fönstret........
orkar inte tänka på att det är balträning klockan nio imorgon och det kommer vara en omöjlighet att ta sig till stan. vaknade vid tolv och sen dess har jag bara kollat på svtplay. på spåret, anders och måns, andra avenyn smygtittar. på tv går det bara os och melodifestivalen. jag som älskade melodifestivalen, eller jag kanske aldrig gjorde det? nej, jag älskar eurovision men inte melodifestivalen. jag borde städa faktiskt, så tråkigt har jag så jag inte har något annat att göra än att städa! bättre att bara sova bort hela dagen kanske. så med andra ord, jag är ganska trött på snön. / anna

någonting fint!

"Om vi ses igen, låtsas inte som om du var en vän.
För jag hade ingen alls, när du var populär och överallt.
Jag var ingen, du var aprilhimlen!"

Håkan Hellström, Fryshuset 19/4 2008
kan titta på denna video hur många gånger som helst.
för att det är en fin låt,
för att håkan är en fin människa och
för att jag står längst fram, och gråter! / Anna

Videoblogg kör-lektion



jag vet inte vad jag pratar för sjuk dialekt, men jag är fett cool ändå//bea

alla hjärtans dag

avskaffa alla hjärtans dag. tack och hej! / anna

melodifestivalen

mår riktigt dåligt efter att ha kollat på melodifestival 2010 nummer 2.
det sista stolpskottet som förnedrar allt som kallas kvinlighet genom att ligga på golvet och kravla utan kläder.
jag får avsmak, gick faktiskt iväg från tv:en, det var under all kritik!
jag orkar inte mer. jag ringde faktiskt och röstade på orsa spelmän och andra generationen så lite glad borde jag kanske vara att orsa spelmän gick vidare till andra chansen, men andra generationen gjorde ju inte det.
vem var ens stolpskottet som gick direkt till final? och varför satt molly sandén och grät i publiken och varför vet jag ens att hon heter molly sandén? usch! borde vara 18 års gräns på röstningen så det blir något slut på eländet.
bara män som gått vidare hitills, kanske för att kvinnornas bidrag ser ut som en film från en bordell. snälla nån! bli inte besvikna när det går dåligt för sverige i eurovision / Anna

Riktig musik

Eftersom jag pluggar musik så antar jag att det är meningen att jag ska förstå och acceptera all musik, men jag tycker faktiskt verkligen inte att allt förtjänar att kallas musik. Inte i samma utsträckning  i alla fall.
Musik som görs på en dator t.ex techno, trance, house, eller hiphop med ett uselt beat och en liten melodislinga i refrängen då det är en tjej som sjunger och åmar sig. Jag avskyr det verkligen.

För mig är musik något som är komplicerat och enkelt på samma gång, en jävla massa toner som i en viss ordning kan frambringa känslor hos människor. Nåt förbannat magiskt.
Inte en massa pump. FY!

Och de jävlarna som skriver låtar till typ Shirley Clamp och Sonja Aldén måste ju också känna sig jävligt nöjda, en massa nödrimm som kommer att tjäna ihop en massa pengar eftersom det spelas på Lugna Favoriter på repris, låtar som man inte minns efter att man har hört dem, som bara flyter förbi utan att påverka någon. Det är musikmissbruk!

pusspuss/Bea

hundar

Det är INTE OKEJ att gå med en okopplad hund. Blir sur när folk i mitt område gör det och det är ännu mindre okej när folk gör det i stan! händer ofta när jag går till skolan att det kommer folk med hundar som är okopplade, ibland är det typ tre hundar på en ägare. idag möter jag en okopplad hund på trottoaren, ägaren gick inte ens nära hunden. som en lite hundrädd människa blev jag ganska rädd faktiskt. visste inte riktigt vad jag skulle göra. hunden gjorde ingenting emot mig när jag gick förbi men ändå, man vet ju inte vad de små parvlarna är kapabla till. så håll hunden kopplad och plocka bort hundbajset! nu börjar andra avenyn om en minut och jag är stressad. HEJDÅ / Anna

bussen

När man går av bussen på trädgårdstorget borde det finnas två filer att gå i.
En där man kan gå i normal/snabb fart och en där folk kan stanna mitt i vägen, stanna och prata med folk och bara vara allmänt JOBBIGA! så sjuk jobbigt när man sitter där på en stel buss med folk man inte vill prata med och det kan man ändå inte göra för det är inte ens någon som hälsar. Så ska man därifrån då springer folk runt som yra höns! En annan jätte störande sak gällande bussen är påstigning av bussen. Kan inte alla ställa sig på en kö och framför allt inte tränga sig före äldre människor. Låt de äldre gå först och hjälp dom när dom inte förstår kortläsaren istället för att stå och sucka högt. Det var allt för idag! / Anna

skoja om allt?

När jag var i skolan i fredags var jag med om något riktigt RIKTIGT obehagligt, några av mina skolkamrater skämtade och "lekte" med en hängsnara. De hade den runt halsen och sprang i allmänhet runt och fånade sig och låtsades ibland kvävas, helt utan tanke på vad de höll på med.

Hur kan man vara så otroligt jävla okänslig att man inte tänker efter innan man gör något sånt? Folk avrättas och tar livet av sig på det viset! Hur vill de att jag ska reagera?
Ska jag skratta eftersom de är så roliga och gör något så stolligt?
Nej jag reagerade faktiskt på det viset att jag började gråta, helt utan förvarning så bröt jag ihop, för jag ska inte behöva se det! Jag ska inte behöva se hur de skämtar om något som jag tar så jävla seriöst, någonting som jag redan plågas av varje dag. Jag ska inte behöva påminnas om den där jävla satans hängsnaran i skolan, det finns absolut inget roligt i det.

Skulle de tycka att det var roligt om jag stog och skrattade och skrek "jag har en jättetumör i hjärnan, oj va knasigt!! Tänk om jag dör vilken sekund som helst även fast jag genomgått en massa plågsamma operationer, vore inte det stolligt?!" . Nej, de skulle inte tycka att det var roligt, de skulle tycka att jag var ett hemskt svin, vilket jag också skulle vara om jag sa så.

Om ni ser något komiskt med självmord får ni gärna upplysa mig om vad, för jag ser det faktiskt inte. Det enda jag ser framför mig är en kista med det som är kvar av någon som jag älskar inuti.

//Bea

tricen

jag och matilda står vid mitt skåp när vi hör vi bea mumla för sig själv "jag lägger den där sålänge" 
sen hör vi en stor duns. när vi går för att kolla vad det är ligger bea på golvet! jag fattar fortfarande inte hur detta gick till. lilla tricen då, så det kan gå. jag skrattade självklart mitt elaka/hysteriska skratt. sen gick vi hem till matilda lyssnade på kommunistiska låtar, skrek LARS LARS LARS och sjöng "töntiga" 70-tals låtar. rolig dag!


kvinnor!

på partiledardebatten diskuterade dom att hjälpa jämställdhetskampen genom lagar.
att det ska finnas lagar som gör att det måste vara jämställt inom vissa arbeten.
men det handlar inte bara om att det är exakt lika många kvinnor som män som är chefer.
det handlar ju om att kvinnor inte är lika accepterade. spelar ingen roll om det är lika mycket kvinliga som manliga chefer om man ändå inte behandlar dom likadant. det är så sjukt mycket svårare för en kvinna att ta sig fram någonstans. det märks ju så sjukt tydligt bara i min klass! jag skulle väl inte kalla någon i min klass för kvinnoförtryckare men jag tror det pågår utan att männen vet om det (känns konstigt att kalla sina klasskompisar för män för det är dom inte men iaf) i vissa ämnen verar det som att killarna bara väntar på att tjejerna ska vara duktiga och göra sitt jobb sen ska vi sammanställa det hela och sen kan de själva sitta och ta åt sig äran. säger absolut inte att det är så med alla män men med endel. råkade ut för den här situationen i förra veckan.
blir så sur när man blir behandlad på ett visst sätt bara för att man är tjej. det är ju sjukt att det pågår hela tiden.
ett annat exempel i skolan är julkonserten. kompbandet till kören bestod av endast killar och konfrencieren var kille. jag antar att detta sker utan att folk tänker på det, jag vet ju att mina lärare och de flesta av eleverna inte är några kvinnoförtryckare men seriöst? bara killar killar killar hela tiden. börjar bli så trött på dessa "skämt" som "tig kvinna" "din plats är i köket" eller som någon i klassen sa idag "du pratade igår, det räcker"
jaha? räcker det? men nu har vi kvinnor i 2000 år lyssnat på skrikande män, kanske är våran tur lite nu va?
i skolan läser vi i princip bara om män och jag förstår att man inte kan läsa om typ kvinnliga konstnärer på 1700-talet för det är antagligen inte lika vanligt som manliga MEN nu när vi ska välja nutida konstnärer att redovisa om så väljer majoriteten att redovisa om män, även kvinnor gör det. är så glad att jag och matilda ska redovisa om kate chopin i engelskan så man kan få fram att det faktiskt finns kvinnor som skriver, som gör det bra men som inte är så jätte kända pga att de är just kvinnor. / Anna


RSS 2.0