Sverige - en republik?

I gårdagens DN kan man läsa om de svenska republikanerna som nu gör allt för att avskaffa monarkin innan kronprinsessan gifter sig. De vill att Sverige ska ha en president istället för vårt kungahus, eftersom det är orättvist att man ska födas till kung/drottning.
Jag vet att det är de socialistiska partierna som är mest intresserade av detta, men hur sossegosig jag än är tycker jag att detta är jävligt korkat.

Visst, avskaffa monarkin , de har ingen större uppgift än att representera Sverige, men för att bli en republik? Inte en chans! Det om något skulle ju vara att gå i USAs fotspår. Och vem skulle få söka om att bli president? Skulle inte det kunna bli ett problem? För den som skulle kunna tolkas som "svensk" nog är troligen ganska för mycket mellanmjölk, och det är inte jag jättesugen på när det kommer till en president.
Ska vi avskaffa monarkin ska det vara för något mer demokratiskt, typ folket får rösta fram 49 personer som sedan röstar om beslut, majoriteten vinner.

Nae, jag vet inte, men sen är det ju inte jag som har makten att bestämma heller.
Men blir det en republik av Sverige trots att 74% (enligt DNs källor) av det svenska folket vill behålla monarkin, då blir jag sur.

Puss/Bea

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0